60 recepten met restjes

  • 14 juni 2018

In Vlaanderen gaat doorheen de keten jaarlijks zo’n 907.000 ton aan voedsel verloren. Bij de Vlaamse huishoudens bedraagt het voedselverlies zo’n 212.000 ton per jaar. Dat komt afgerond neer op 33 kilo per Vlaming per jaar en kost elke Vlaming jaarlijks gemiddeld 132 euro. Dat kan anders. Het Restjeskookboek inspireert en toont hoe gemakkelijk het is om restjes in een handomdraai tot topgerechten te transformeren.

Het Restjeskookboek is een uitgave van Vlaco en Lannoo en toont wat consumenten thuis kunnen doen. Het gaat in de eerste plaats over kokkerellen met restjes, maar ook over slim winkelen, voedsel bewaren, houdbaarheid interpreteren en samen genieten van ongecompliceerde, verrassende en superlekkere gerechten.

Het Restjeskookboek werd smakelijk gelanceerd op de Radio 2 Tuindag in Bokrijk op 1 mei. Alle bezoekers konden er de hele dag gratis proeven van een 10-tal gerechtjes uit het kookboek.

Het Restjeskookboek ligt nu in de boekhandel. Nic Balthazar (filmregisseur), Roos Van Acker (StuBru), Katrien De Ruysscher (dokter Judith uit ‘Thuis), Dorien Knockaert (journaliste De Standaard) en Henny De Baets (administrateur-generaal van de OVAM) zijn alvast fan. 

U vindt Het Restjeskookboek in de boekhandel en online op Vlaco en op Lannoo. Het boek kost € 19,99 op papier en € 15,99 als e-book.

Meer weten?

Check #HETRESTJESKOOKBOEK #REDDERESTJES #VOEDSELVERLIES op de sociale media.