Circular Economy Hotspot zet Belgische circulaire innovatie in het licht

  • 18 september 2019

Na Nederland, Luxemburg en Schotland is het dit jaar de beurt aan België om van 18 tot 20 november de Circular Economy Hotspot 2019 te verwelkomen. Twee dagen lang staan de internationale spots op Belgische bedrijven die innoveren in de circulaire economie. Organisator is het Verbond van Belgische Ondernemingen, de grootste werkgeversorganisatie van België, die lobbyt voor een gezonde economie.

Vier thematische ‘tours’

De kern van het programma bestaat uit vier thematische ‘tours’ die u naar keuze kunt boeken in Henegouwen, Antwerpen, Brussel of Gent. Elke stad of regio biedt een aangepast programma, met bedrijfsbezoeken en interessante ontmoetingen.

Antwerpen focust op duurzame chemie, met bezoeken aan de haven en incubatiecentra. In Gent ligt de klemtoon op de herwinning van grondstoffen zoals CO2, plastics en bouwmaterialen. Brussel toont hoe de stad materiaalstromen kan beheren en hoe ze innovatie en experiment stimuleert. Henegouwen zet industriële ecologie, recyclage en ecodesign op de affiche.

Congres als vervolg

Na de tours volgt een plenair moment waarop beleidsmakers en ondernemers met elkaar in gesprek gaan. Daarna vloeit het event over in het congres G-STIC 2019. G-STIC is een initiatief van het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek (VITO) en draait rond de centrale vraag hoe technologische innovatie de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) vooruit kan helpen.

Meer info

Wilt u meer weten over de Circular Economy Hotspot 2019 en het programma? Klik dan hier.

Met dit formulier kunt u zich inschrijven.