Dien uw ontwerp in voor de Henry van de Velde Awards 2021

  • 15 mei 2020

Flanders DC, de organisator van de Henry van de Velde Awards, is opnieuw op zoek naar zinvolle, vernieuwende, functionele en duurzame designprojecten met een Vlaamse link. Inschrijven kan op de Henry van de Velde-website tot en met 24 mei 2020.

Positieve impact

De Henry van de Velde Awards zetten Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten en diensten in de kijker die een positieve impact hebben op de economie en de samenleving. 

In 2021 worden twaalf Henry van de Velde Gold Awards en veertien Henry van de Velde Awards uitgereikt. Voor de categorieën Company, Ecodesign by OVAM, Lifetime Achievement, Young Talent en Public kan niet worden ingeschreven. De winnaars worden aangeduid door de jury.

Voor de zeven overige categorieën kan wel ingeschreven worden, met een product, dienst of systeem. Die categorieën zijn: 
•    Business Innovation Award
•    Climate Challenge Award by VMM
•    Consumer Award
•    Crafts by Bokrijk Award
•    Digital Product Award
•    Graphic & Communication Award
•    Habitat Award 
Nieuw in het rijtje is de Climate Challenge Award by VMM: een designprijs voor een uitgewerkt (ruimtelijk) holistisch concept, dat een antwoord biedt op een complex milieugerelateerd probleem, zoals de klimaatverandering of overexploitatie van natuurlijke hulpbronnen.

Designers in de bloemetjes

Ecodesign is een vanzelfsprekend onderdeel van de goede designpraktijk geworden. Alle ontwerpen houden op een of meerdere manieren rekening met de milieu-impact. Daarom gaan we met de Ecodesign by OVAM Gold Award een stap verder. We belonen niet langer de ontwerpen, maar de designers zelf. De ontwerpers of bedrijven die zich dagelijks inzetten om onze producten en diensten duurzamer te maken. 

Kijk bijvoorbeeld naar Ecover, het bedrijf dat dit jaar de Ecodesign Award in de wacht sleepte. Duurzaamheid zit ingebakken in hun DNA. Ecover gaat steeds voor een doorgedreven innovatie op het vlak van biogebaseerde detergenten, verpakkingen, hervulsystemen enzovoort. 

Meer info

Schrijf u in via www.henryvandevelde.be/node/add/award_entry.
Benieuwd naar de winnaars van vorige jaren? ecodesign.vlaanderen-circulair.be/nl/awards-challenges/ecodesign-award-voor-professionelen