Duurzame materialen als bron van groei voor uw bedrijf

  • 15 mei 2020

Steeds meer bedrijven kiezen voor secundaire materialen (ocean plastics, gerecycleerd kauwgom …) en biogebaseerde materialen (bijvoorbeeld zetmeel) als motor voor groei. Gedaan dus met de aankoop van grondstoffen van fossiele oorsprong. Het lijkt vreemd, maar het kan wel degelijk. De toenemende marktvraag naar deze nieuwe ‘grondstoffen’ laat het bedrijf b-token, producent van jetons en tokens, toe om volop deze kaart te trekken.

Omzet verdubbeld

b-token produceert en verkoopt jetons in tal van kleuren, vormen en maten als herbruikbaar alternatief voor drankbonnetjes. De schijfjes worden al enkele jaren vervaardigd uit secundaire grondstoffen en biogebaseerde kunststoffen. De vraag naar die materialen stijgt sterk. Zo verdubbelde b-token zijn omzet door duurzame materialen te gebruiken in zijn productieproces. 
Benieuwd hoe b-token dit aanpakt? Of hoe u zelf duurzame materialen kunt inzetten in uw bedrijf? Bekijk het filmpje of lees de blog op de website van Afvalorisatie

Meer info

Voor meer informatie over de valorisatie van afvalstromen of het beheer van uw afvalstoffen kunt u terecht op Cirkeltips. Snuister door de honderden tips over afval en circulaire economie of stel uw vraag op ons forum.