FAQ COVID-19 en duurzame events

Overzicht veelgestelde vragen

Kan ik nog herbruikbaar cateringmateriaal gebruiken in COVID-tijden?
Hoe reinig ik herbruikbaar cateringmateriaal?


Kan ik nog herbruikbaar cateringmateriaal gebruiken in COVID-tijden?

Door de Coronamaatregelen vinden er de komende maanden geen festivals of andere evenementen plaats. Maar organisatoren, lokale besturen en producenten denken nu al na over de periode na de gedwongen pauze.
Hygiëne en veiligheid staan bij de organisatie van evenementen altijd hoog op de agenda, maar krijgen nu nog extra aandacht. En dan is de vraag naar de veiligheid van herbruikbare bekers bij die heropstart ook logisch.

Het antwoord is duidelijk: Corona verandert niets aan het gebruik van herbruikbare bekers!

Herbruikbare materialen - of het nu gaat om bekers, glazen op café of borden op restaurant - moeten altijd grondig gereinigd worden. Dat was zo vóór de uitbraak van Corona en dat zal ook zo blijven in de periode erna.
Corona heeft dus geen invloed op het beleid ten aanzien van herbruikbare materialen. Bij het hanteren van een correcte hygiëne is het risico op besmetting minimaal. Zowel voor bekers die door externe firma's worden gereinigd als voor bekers die ter plaatse worden afgewassen blijven dezelfde regels gelden. De voedselveiligheid (bevoegdheid van het FAVV) is de verantwoord