Groene Vent zoekt groenste event: wie wint de GroeneVent Award 2018?

  • 19 april 2018

Organiseert u een evenement en wilt u nagaan of u goed bezig bent op het vlak van duurzaamheid? De gratis GroeneVentscan op de OVAM-website maakt een doorlichting van de afval- en milieudruk van festivals, indoor evenementen, sportmanifestaties, parkfeesten, stadsfestivals, fuiven, stoeten, processies en markten.

Duurzame tips

Vink aan welke maatregelen u op uw event neemt in verband met afval, energie, catering, ruimtegebruik, mobiliteit en materialengebruik. De GroeneVentscan geeft u dan een doel- en resultatenrapport met scores en tips om uw event te vergroenen en te besparen op uw uitgaven.

De Wegwijzer cateringmateriaal helpt u bijvoorbeeld de juiste drankbekers en bordjes te kiezen. En de Mobiwijzer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde toont hoe niet-autogebruikers uw event vlot kunnen bereiken. Uw score krijgt ook een visuele voorstelling met een ‘scanroos’, die u kunt delen via de sociale media. Dan ziet de buitenwereld dat u aandacht besteedt aan duurzaamheid.

Mooie geldprijs

Op het einde van de GroeneVentscan kunt u ook aanvinken dat u meedingt naar de GroeneVent Award. De jury baseert zich op uw scores en houdt rekening met uw inspanningen en die van uw bezoekers. De winnende organisator van een klein evenement (500 tot 3000 bezoekers) krijgt 1000 euro, die van het duurzaamste middelgrote evenement (3000 tot 15 000 bezoekers) 3000 euro, die van het groenste grote evenement (meer dan 15 000 bezoekers) 6000 euro.

Klik hier voor de gratis GroeneVentscan en dien tegelijk uw kandidatuur in voor de GroeneVent Award. Doe het voor 30 september.

Hebt u nog vragen?

Stel ze via groenevent@ovam.be.