Internationale conferentie resource efficiency op 25-26 september

  • 9 juli 2019

Het European Resource Efficiency Knowledge Centre (EREK) organiseert op 25 en 26 september een internationale conferentie over resource efficiency en de circulaire economie. Ook de OVAM heeft er een workshop.

Op 25 en 26 september richt EREK (European Resource Efficiency Knowledge Centre) een tweedaagse internationale conferentie in over resource efficiency en de circulaire economie. Dat doet het samen met zijn zestig leden en tien sleutelpartners. Bedrijven, intermediaire organisaties en beleidsmakers zijn welkom.

De conferentie zal aantonen hoe succesvolle bedrijven kiezen voor grondstoffenefficiënte oplossingen, hoe ze samenwerken in een circulaire economie waarin ze hun sociale verantwoordelijkheid nemen, en hoe ze aan de slag gaan met digitalisering om hun competitiviteit te versterken. 

Workshop OVAM en VAF

Behalve keynote speeches en diverse praktische workshops vindt u op de EREK-conferentie ook een interessante standenmarkt en site visits. Een van de workshops organiseert de OVAM, samen met onder meer het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Thema is resource efficiency in de culturele sector. Het VAF zal toelichting geven bij duurzaamheid in de filmsector, met een bespreking van de resultaten van het Interreg Green Screen Project. De workshop besteedt ook aandacht aan best practices rond afvalbeheer op muziekfestivals. 

Meer info
Alle info vindt u op de website van EREK. Registreer u hier!