De GroeneVent Award

de awardOnze online GroeneVentscan is een vlotte webtoepassing waarin u aanvinkt welke maatregelen u neemt inzake afval, energie, catering, ruimtegebruik, mobiliteit en materialengebruik. Als resultaat krijgt u een doel- en resultatenrapport met scores en tips. Bovendien krijgt u een visuele voorstelling van uw score met een scanroos die u vlot kan delen op sociale media. Zo toont u de buitenwereld dat u goed bezig bent. Vink op het einde van de scan meteen aan dat ook u meedingt naar de GroeneVent Award en wie weet wordt u wel het duurzaamste evenement van Vlaanderen!

Hoe wint u de Award?

Organiseert u een evenement? Doe onze GroeneVentscan en maak kans op de felbegeerde GroeneVent award en een mooie geldprijs.

We verdelen een prijzenpot van 10.000 euro onder winnaars uit 3 categorieën:

  • Kleine evenementen (500 tot 3.000 bezoekers) – 1.000 euro
  • Middelgrote evenementen (3.000 tot 15.000 bezoekers) – 3.000 euro
  • Grote evenementen (meer dan 15.000 bezoekers) – 6.000 euro

Een jury met experts uit de milieu- en evenementensector beoordeelt de ingediende dossiers. De jury baseert zich op scores uit de GroeneVentscan en houdt rekening met de inspanningen van de organisatoren en hun bezoekers. Dien uw kandidatuur in voor 30 september en maak kans op deze mooie prijs.

De uitreiking van de GroeneVent Award 2017 zaal doorgaan in het gebouw van Artenova, Hendrik Consciencestraat 56 te Mechelen.

Waar wacht u nog op?

Lees het reglement en vul de GroeneVentscan in.

Download het Sjabloon voor het indienen van een dossier onder de Groenevent, vul het aan en dien uw dossier in voor 30 september.

Bekijk ook de wettelijke verplichtingen inzake de sortering van afval die u als organisator hebt.

Raadpleeg de tips van de GroeneVent. Met vragen kunt u terecht bij groenevent@ovam.be.

Communicatie

De communicatie over de duurzaamheid van uw evenement is essentieel. Rechts bij de downloads vindt u een aantal banners om uw communicatie te ondersteunen.