Nieuws
- 5 januari 2022
Recht op cofinanciering?
Als een eigenaar voldoet aan zowel het personeel als het materieel toepassingsgebied kan hij cofinanciering aanvragen voor de bodemsaneringswerken van een historische bodemverontreiniging.
Proefproject op autosnelwegparking Peutie vat al 73 sluikstorters
Nog te vaak zijn autosnelwegparkings een makkelijk doelwit voor sluikstorters. Daar wil Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG, wat aan doen.
OVAM en Port of Antwerp sluiten overeenkomst voor circulaire haven
Door hun expertise in logistiek, recyclage en chemische industrie hebben havens het potentieel om uit te groeien tot circulaire hotspots. Maar de uitdagingen waar ze voor staan, zijn complex. Daarom is het belangrijk om de krachten te bundelen.
Gezonde bodem vraagt multidisciplinaire aanpak
Met het project ‘Bouwen op/aan gezonde bodem' sloegen Grondbank, Immoterrae, Vlaco en GLDC de handen in mekaar. Met steun van Vlaanderen Circulair en de OVAM.
Afvalinzamelaars zien binnenkort mee toe op het sorteergedrag van bedrijven
De hoeveelheid bedrijfsrestafval moet tegen 2022 met 15 % zijn gedaald. Geen onhaalbare kaart, aangezien er nog vrij veel recycleerbaar afval in het bedrijfsrestafval terechtkomt. De oorzaak? Slechte sortering aan de bron.
AFVALorisatie: meer dan 40 circulaire tips voor maakbedrijven
Met het project AFVALorisatie moedigen de OVAM, Sirris en Agoria de maakindustrie aan om laagdrempelige acties op te starten voor een duurzamer afval- en materialenbeheer.
Symposium: waterbodems saneren met hulp van de natuur
Op 25 maart 2021 organiseert de OVAM een online kick-offsymposium over het Europese LIFE-project NARMENA (Nature-based Remediation of Metal pollutants in Nature Areas to increase water storage capacity).
Selectieve inzameling en recyclage matrassen in de kijker
Sinds 1 januari van dit jaar kunnen Vlaamse burgers hun afgedankte matras gratis inleveren op het recyclagepark en bij een heleboel handelaars, waaronder Sleeplife.
Nieuw afwegingskader biobrandstoffen
De aangepaste EU-richtlijn hernieuwbare energie voorziet een plafonnering van primaire biobrandstoffen en een doelstelling voor biobrandstoffen op basis van biomassareststromen tegen 2030.
Niet alle composteermachines zijn even veilig
De kleinschalige bewerking en verwerking van keukenafval en etensresten staat de laatste tijd volop in de belangstelling. Er verschijnen steeds meer nieuwe apparaten op de markt die composteren, drogen of vermalen.
- 1 van 49
- volgende >