Nieuws

  • 5 januari 2022
spaarvarken

Recht op cofinanciering?

Als een eigenaar voldoet aan zowel het personeel als het materieel toepassingsgebied kan hij cofinanciering aanvragen voor de bodemsaneringswerken van een historische bodemverontreiniging.
Leigracht Hoboken
  • 15 juni 2021

Sanering Leigracht naast Hobokense Polder halfweg

De Leigracht loopt vlak bij de Schelde, ten zuiden van het centrum van de stad Antwerpen. Ze vormt een grens tussen het natuurgebied Hobokense Polder en het bedrijventerrein Blue Gate Antwerp, een eco-effectief, watergebonden bedrijventerrein in ontwikkeling.
Illustratie TOTEM
  • 15 juni 2021

Nieuwe gids voor Vlaamse overheden om milieubewust te (ver)bouwen

Gebouwelementen en bouwmaterialen zijn verantwoordelijk voor 10 tot 30 % van de totale milieu-impact. Bij recente gebouwen met een laag energieverbruik kan het aandeel van de milieu-impact van de gebruikte materialen zelfs oplopen tot 50% of meer.
Interreg.JPG
  • 21 mei 2021

Webinar over geofysische exploratie en duurzame keuzes bij voormalige stortplaatsen

Hoe kunnen we meer te weten komen over de inhoud van een stort, zonder het stort hierbij grondig te verstoren? Hoe maken we onderbouwde keuzes over de herontwikkelingsmogelijkheden van een stortplaats?
plastic afval op strand
  • 15 juni 2021

Richtsnoeren en vragen en antwoorden rond kunststoffen voor eenmalig gebruik

Tegen uiterlijk 3 juli 2021 moeten Europese lidstaten de SUP-richtlijn (Single Use Plastics) omgezet hebben in nationale wetgeving. Deze Europese richtlijn neemt de tien kunststofproducten in het vizier die het meest worden gevonden op Europese stranden.
Kleurenstudie vuilnisbakken
  • 7 juni 2021

Laat uw vuilnisbak kleur bekennen

Vuilnisbakken zijn een belangrijk instrument in de strijd voor meer openbare netheid. Daarom is het belangrijk om ze op de juiste locatie in te planten en de vullingsgraad op te volgen.
staalname
  • 21 mei 2021

Bescherming van persoonsgebonden informatie in rapporten

De vermelding van persoonsgebonden informatie gebeurt volgens de richtlijnen in de respectievelijke standaardprocedures en de richtlijn schadegevallen en evaluatierapport.
Textiel
  • 15 juni 2021

Lees het nieuwe circulaire materialenverhaal: ‘Globale milieuwinsten door lokale en circulaire textielconsumptie’

De OVAM becijferde de lokale en de globale impact van drie circulaire strategieën in de textielsector. Het opzet: illustreren hoe circulaire strategieën kunnen bijdragen aan het verlagen van de klimaatimpact en materialenvoetafdruk.
gd anders verpakt
  • 26 mei 2021

Save the date: Green Deal Anders Verpakt

Bent u op zoek naar manieren om uw producten tot de klant te brengen dankzij echt vernieuwende verpakkingssystemen?
Oude Dokken Gent
  • 18 mei 2021

Hoe verontreinigd is waterbodem Oude Dokken in Gent?

De OVAM en de Vlaamse Waterweg onderzoeken de waterbodemverontreiniging in de drie oudste dokken van Gent, als het ontbrekend puzzelstukje in de herontwikkeling van het stadsontwikkelingsproject Oude Dokken.