Nieuws

  • 19 januari 2022
#EUCirculartalks

OVAM en VC inspireren tijdens #EUCircularTalks

Het European Circular Economy Stakeholder Platform (ECESP) brengt de Europese stakeholders rond circulaire economie samen.
Logo CREAToR
  • 19 januari 2022

OVAM werkt mee aan overgang naar Europese circulaire kunststofeconomie

De OVAM is een actieve partner in het onderzoeksproject CREAToR, een Europese samenwerking tussen 17 partners uit industrie, onderzoekswereld en publieke instellingen uit 7 verschillende lidstaten.
logo valicpac
  • 19 januari 2022

Nieuwe erkenning voor Valipac

Op 2 december 2021 verleende de Interregionale Verpakkingscommissie (IVC) een nieuwe erkenning voor 5 jaar aan Valipac als organisme voor het beheer van bedrijfsmatig verpakkingsafval.
Infografiek textiel
  • 19 januari 2022

Europese commissie moet minimale kwaliteitseisen voor consumententextiel opleggen

Volgens een studie uitgevoerd door Centexbel blijkt levensduurverlenging van textielproducten op korte termijn de grootste impact te hebben op hun duurzaamheid en circulariteit.
NWE-REGENERATIS
  • 19 januari 2022

Het NWE-REGENERATIS project haalt metalen uit verontreinigde sites

Binnen het Interreg project NWE-REGENERATIS bekijken de partners hoe (voormalige) terreinen van de metaalverwerkende industrie gevaloriseerd kunnen worden.
Voedselverpakkingen
  • 19 januari 2022

Nieuwe UGent-opleiding focust op duurzame voedselverpakkingen

De voedings- en verpakkingssector vraagt al langer naar experts die weten hoe voedsel op een duurzame manier te verpakken. Met de opleiding Sustainable Food Packaging wil de UGent daarop een antwoord bieden. Met ondersteuning van OVAM
Portretfoto Henny De Baets
  • 19 januari 2022

Administrateur-generaal Henny De Baets met pensioen

De administrateur-generaal van de OVAM, Henny De Baets, bereikt binnenkort de pensioenplichtige leeftijd en vanaf 1 april 2022 neemt ze ook effectief haar pensioen op.  
Snelwegparking Peutie Mooimakers
  • 19 januari 2022

Proefproject sluikstortbestrijding op autosnelwegparking in Peutie

In samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de lokale en federale wegpolitie, de intercommunales Incovo en Interza en de lokale besturen van Steenokkerzeel en Vilvoorde, zette Mooimakers een proefproject op om sluikstort op snelwegparkings een halt toe te roepen.
zwerfvuilproject Rivierenhof
  • 19 januari 2022

Nieuwe projectaanvragen voor zwerfvuil en sluikstorten mogelijk

Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG, biedt opnieuw inhoudelijke, financiële of logistieke ondersteuning aan al wie wil werken aan een zwerfvuil- en sluikstortvrije omgeving.  Projecten van gemeenten, provincies, afvalintercommunales,
Asbestophaling kraan
  • 6 januari 2022

Voordelige ophaling aan huis van asbestcement voor zo goed als alle Vlamingen

Dankzij de 27,6 miljoen euro aan relancemiddelen ‘Vlaamse Veerkracht’ van de Vlaamse Regering kon de OVAM vorig jaar alvast voor 10 miljoen euro nieuwe projecten voor de ophaling en verwijdering van asbest opstarten en konden ook de lopende projecten op continuïteit rekenen.