Nieuws

Japanse duizendknoop
  • 19 september 2019

Signaleer invasieve exoten!

Planten en dieren kunnen door toedoen van de mens op plaatsen belanden waar ze van nature niet voorkomen. Dit kan opzettelijk gebeuren (bijvoorbeeld met tuinplanten) of onopzettelijk (bijvoorbeeld door verplaatsing van bodemmaterialen). Deze uitheemse soorten veroorzaken meestal geen problemen.
data invoeren administratie
  • 19 september 2019

Waar kan ik als bodemdeskundige terecht met bodemvragen over een oriënterend of beschrijvend bodemonderzoek?

De roep om informatie is groot. Iedere vraag is dringend en belangrijk. De OVAM draagt een goede dienstverlening en klantvriendelijkheid dan ook hoog in haar vaandel.
computerwerk
  • 19 september 2019

Eindejaarsregeling

Bezorg ons vóór 8 november: papieren of online bodemattestaanvragen van gronden die opgenomen zijn in het grondeninformatieregister; oriënterende bodemonderzoeken in het kader van overdracht of sluiting;
waterloop
  • 18 september 2019

LIFE NARMENA: Hoe bodemsanering integreren in natuurgebieden?

In het LIFE-project NARMENA (Nature-based Remediation of Metal pollutants in Nature Areas to increase water storage capacity) zoeken we samen met de projectpartners naar oplossingen voor historische metaalverontreiniging.
kringwinkel
  • 18 september 2019

Kringwinkels populairder dan ooit!

De Kringwinkel reeg vorig jaar opnieuw de records aan elkaar. In 2018 zamelden de 145 verkooppunten samen 83.338 ton goederen (+6,11%) in, waarvan bijna de helft (43% of 35.440 ton) een tweede leven kreeg door verkoop in De Kringwinkels.
Kwaliteitsbeheer
  • 19 september 2019

Communicatie bij veldwerkcontroles wijzigt

Veldwerkcontroles vormen binnen audit en toezicht een waardevolle signaalfunctie. Elk onderzoeksrapport steunt immers op de resultaten van het veldwerk.
boostcamp
  • 18 september 2019

BoostCamp Circulair Ondernemen: jong geweld ontmoet gedreven ondernemers

Met workshops, lezingen, getuigenissen van ondernemers en bedrijfsbezoeken kregen meer dan 50 studenten inspiratie en tools aangereikt om hun circulaire idee of project (verder) te ontwikkelen of vorm te geven. Met deze bagage konden ze in gemengde teams van studenten en ondernemers aan de slag.
aarde licht vervuiling
  • 18 september 2019

Circular Economy Hotspot zet Belgische circulaire innovatie in het licht

Na Nederland, Luxemburg en Schotland is het dit jaar de beurt aan België om van 18 tot 20 november de Circular Economy Hotspot 2019 te verwelkomen. Twee dagen lang staan de internationale spots op Belgische bedrijven die innoveren in de circulaire economie.