Schrijf u in voor de opleiding ‘Omgaan met asbesthoudende materialen’

  • 22 maart 2018

Naast de dagopleiding ‘Asbest in en om het huis’ voor milieuambtenaren en medewerkers in onder meer woonkantoren (die nog regelmatig doorgaat), organiseert de OVAM sinds januari een meer praktische opleiding van een halve dag: ‘Omgaan met asbesthoudende materialen’. Die is bedoeld voor werknemers, ook met een technisch profiel, die op het terrein asbest willen herkennen en willen weten hoe ermee om te gaan of naar wie te verwijzen. Ook voor bijvoorbeeld de wegpolitie kan deze opleiding zeer nuttig zijn.

Leren met voorbeelden

Deze praktische opleiding werkt met voorbeelden. Welke vragen komen aan bod?

  • Wat zijn de meest voorkomende asbesthoudende materialen en hoe kan je asbesthoudend materiaal (of fragmenten ervan) herkennen?
  • Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van asbest en de gezondheidsrisico’s bij blootstelling aan asbest, met inbegrip van het synergetisch effect van roken?
  • Welke handelingen en persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen die risico’s beperken?
  • Welke voorzorgsmaatregelen kunnen genomen worden om de blootstelling aan asbest zo laag mogelijk te houden (veilige werkmethoden en meettechnieken)
  • Hoe moet het materiaal verpakt en verwijderd worden en waar kan je terecht voor de afvoer/verwijdering/ophaling van asbesthoudend materiaal?

Klik hier voor de data en meer info. De opleidingen vinden plaats in de gebouwen van de OVAM, Stationsstraat 110, Mechelen.

U kunt zich inschrijven met dit webformulier.