Stem op uw favoriet voor de Henry van de Velde Awards

  • 18 december 2018

De Henry van de Velde Awards tonen en lauweren zowel nationaal als internationaal Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten en diensten die vanuit design en oplossingsgericht een positieve impact hebben op de economie en de samenleving. De awards worden uitgereikt op 29 januari 2019 in kunstencentrum BOZAR in Brussel.

Circulaire jeans

Er zijn 23 genomineerden in acht categorieën en wij vestigen graag de aandacht op de drie kanshebbers in de categorie , waaronder de ‘Ecodesign by OVAM Award’. De start-up HNST ontwikkelde samen met textielbedrijf European Spinning Group de meest circulaire jeans ter wereld. Ecobirdy geeft afgedankt speelgoed een tweede leven in design kindermeubels en biedt een educatiepakket aan scholen om de jeugd bewust te maken van afdanking van speelgoed. En Velda Resleep ontwikkelde een volledig circulair slaapsysteem met een recycleerbare en demonteerbare boxsping.

De Eén van de genomineerden maken ook allemaalmaakt kans op de publieksprijs en u bepaalt wie dat wordt. Stem nog tot 21 december op uw favoriet via www.henryvandevelde.be/editie/editie-2019.