Verklein de afvalstroom in uw bedrijf dankzij samenwerking

  • 10 september 2020

Ledschermproducent Q-lite slaagde erin zijn restafval in één jaar tijd met 30 procent te doen dalen. Dat is het resultaat van een reeks acties met ‘samenwerking’ als gemeenschappelijke deler: onderzoek, hergebruik en een mentaliteitswijziging.

Q-lite ontwerpt, produceert en verkoopt led- en lcd-displays, voornamelijk voor buitengebruik. Het bedrijf verpakt de producten voor verzending en installatie bij de klant. Dankzij een reeks acties en verbeteringen drongen ze hun restafval terug met 30 procent in één jaar tijd.

Afspraken met leveranciers
Verpakkingsafval vormde het grootste deel van het afval. Een deel ervan kwam terecht bij het restafval. Door dit apart in te zamelen met behulp van hun inzamelaar en door afspraken te maken met leveranciers over gestandaardiseerde folies (wat een positieve waarde kan geven aan het folie-afval), slaagden ze erin een efficiënt en duurzaam afvalbeheer te organiseren.

Benieuwd?
In dit filmpje ontdekt u hoe Q-lite erin slaagt om met zijn partners de afvalproductie terug te dringen en te valoriseren.