Vlaanderen Circulair organiseert Bootcamp Circulaire Economie – De afvalvrije winkel

  • 10 september 2018

Van 10 tot 15 september – Stelplaats – Vuurkruisenlaan 6, Leuven

Hoe zou een winkel eruit zien die de gezelligheid van de buurtwinkel en de melkboer van weleer combineert met de oplossingen die de huidige technologie ons mogelijk maakt?

Dit zoekt een team van 40 studenten en pas afgestudeerden uit, onder begeleiding van Vlaanderen Circulair en meer dan dertig partners, waaronder OVAM, VITO, de verpakkingingsvrije winkel Content, Lidl, Delhaize, Comeos, KULeuven, UCLL, etc…

5 dagen lang verdiepen de deelnemers zich in de wereld van de circulaire economie en de retail. Zij volgen workshops, presentaties, bedrijfsbezoeken en gebruiken die inspiratie om een businessplan uit te werken tegen vrijdagavond 14 september. Dan nodigen zij iedereen uit om hun projecten te beoordelen en er mee aan te werken. Hierna werken zij deze projecten verder uit tot februari, om op het World Resources Forum hun finale project te presenteren.

Vlaanderen Circulair en de partners mobiliseren deze week honderden burgers, studenten, ondernemers en bedrijven via tal van activiteiten om de deelnemers van de bootcamp te voorzien van zoveel mogelijk inspiratie, feedback en ondersteuning.

Lees meer >