Wat bieden de OVAM en het GO! u aan

De OVAM en het GO! willen u in het volledige onderzoekstraject bijstaan. We kunnen u financiële en technische ondersteuning aanbieden, maar willen u ook bijstaan indien u vragen heeft.

Financiële ondersteuning

De OVAM en het GO!-centraal steunen u financieel.

De OVAM biedt u een tussenkomst van 60% aan in de kosten van:

  • de beschrijvende bodemonderzoeken
  • de bodemsaneringsprojecten
  • de bodemsaneringswerken
  • alle diensten en werken die rechtstreeks verband houden met de saneringswerken

De overige 40% financieert het GO!-centraal. 

Zorg dat u deze subsidie niet misloopt,  schrijf u nu in.

Technische ondersteuning

Het opvolgen van bodemonderzoeken en saneringen is niet uw kennisdomein. De OVAM heeft hierin wel een jarenlange ervaring. Naast de financiële voordelen, zal de OVAM u ook begeleiden bij het uitvoeren van bodemonderzoeken, bodemsanering, communicatie .... Vanaf het beschrijvend bodemonderzoek voert de OVAM alle bodemonderzoeken en de bodemsanering voor u uit. Wij nemen  de zorg volledig uit uw handen.

Bekijken van alle mogelijke pistes

De OVAM houdt ook rekening met uw wensen. We bekijken bijvoorbeeld samen met u hoe we een bodemsanering kunnen passen in een toekomstig nieuwbouw- of renovatieproject of we houden rekening met de verkeersdrukte rond uw school op bepaalde tijdstippen. We bekijken steeds samen met u de mogelijkheden en zoeken naar een oplossing op maat van uw school.

We kunnen u ook een educatief pakket aanbieden. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit een postercampagne waarop we uw sanering visueel voorstellen. Een bezoek aan de saneringssite met bijhorende uitleg door een deskundige behoort ook tot de mogelijkheden. Of we leveren u teksten en foto’s aan over uw sanering om op uw website te plaatsen. Ook als u nog andere wensen of ideeën heeft, trachten we steeds daaraan tegemoet te komen.

Praktisch verloop van het protocol scholen

U meldt uw school aan in het protocol scholen. Gebruik dit meldingsformulier.

Contact

Als u als school nog vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren via scholen@ovam.be.