Wie wint de Henry van de Velde Awards 2020?

  • 8 november 2019

De prestigieuze Henry van de Velde Awards tonen en belonen Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten en diensten die met hun design en oplossingsgericht denken de economie en de samenleving positief beïnvloeden. Op 22 januari 2020 kennen we de winnaars van de nieuwe editie. Het gaat om een initiatief van Flanders DC in samenwerking met de OVAM.

Ecodesign by OVAM Award

In totaal zijn er zeven categorieën binnen de designprijzen: Business innovation, Collaborative, Consumer, Design-led crafts, Digital product, Graphic & Communication en Habitat. Ecodesign is niet langer een aparte categorie maar een vanzelfsprekend onderdeel van de goede designpraktijk en dus een van de criteria bij de beoordeling van de inzendingen.

Wel komt er vanaf 2020 een Ecodesign by OVAM Award voor het bedrijf of de ontwerper die geldt als een rolmodel voor het excellente gebruik van ecodesign. Daarnaast zijn er nog awards voor Lifetime Achievement, Company en Young, aangevuld met de Public Gold Award.

Meer info

Inschrijven kan niet meer, maar voor de publieksprijs kunt u stemmen van 14 november tot en met 19 december via de website van de Henry van de Velde Awards.